Categories: RecipesPublished On: 15th February 2016

Kerriepootjies-en-boontjies

By 1 min read

Kerriepootjies en boontjies web

  • 6 skaappootjies, skoongemaak en in stukke gesny
  • 90 ml kookolie
  • 2 uie, gekap
  • 2 kardemompeule
  • 3 kassiastokkies
  • 3 tamaties, gekap
  • 10 ml masala
  • 5 ml fyn komyn
  • 5 ml fyn koljander
  • 5 ml borrie
  • 1 groen brandrissie, gekap
  • 10 ml fyngekapte knoffel
  • 2 x 410 g blikkies botterboontjies
  • sout na smaak
  1. Maak ’n kastrol vol water en kook die pootjies tot sag en gelatienagtig.
  2. Verhit die olie in ’n skoon kastrol en braai die uie, kardemom en kassia tot die uie deurskynend is. Voeg
  3. die tamaties, speserye, brandrissie en knoffel by. Kook liggies tot die mengsel dik en sag is. Voeg die gaar
  4. pootjies by en prut vir 10 minute. Dreineer die boontjies en voeg by die pootjies. Voeg die sout by en
  5. prut tot alles deurwarm is. Sit saam met vars basmati- of jasmynrys en ’n verskeidenheid sambals voor.

*’n Lewe met kos – Cass Abrahams ( bl. 68-69 ) Lapa uitgewers

n_Lewe_met_kos_Voorblad.indd

0

Deel hierdie artikel.

Leave A Comment

0