Categories: RecipesPublished On: 7th March 2016

Steak-en-tamatie-gebak

By 1 min read

Steak en tamatie gebak

6 porsies

Vulsel

30 ml kookolie

sout na smaak

5 ml varsgemaalde swartpeper

5 ml knoffelpasta

5 ml gemmer

2,5 ml fyn komyn

5 ml blaarmasala

2 groen brandrissies, gekap

250 g steak, in blokkies gesny

1 ui, fyngekap

60 ml gekapte vars koljanderblare (dhania)

2 tamaties, in skyfies gesny

papawer- en sesamsaadjies

(opsioneel)

 Deeg

125 g koekmeel

7,5 ml bakpoeier

2 ml sout

2 ml fyn swartpeper

60 g sagte botter

1 eier, geklits

125 ml melk

Vulsel

  1. Verhit die olie in ’n kastrol en braai die sout, peper,

speserye, brandrissies en steakblokkies tot sag.

  1. Voeg die ui by en prut liggies tot die ui

deurskynend is.

  1. Roer die gekapte koljanderblare deur en laat die

vulsel eenkant om af te koel.

Deeg

  1. Voorverhit die oond tot 180 °C en smeer ’n

oondvaste bak van 30 x 22 cm.

  1. Sif die meel, bakpoeier, sout en peper saam.
  2. Vryf die botter by die meelmengsel in tot dit soos

fyn broodkrummels lyk.

  1. Meng die eier en melk, en voeg dit dan by die

meelmengsel. Meng tot dit ’n sagte, klewerige deeg

vorm.

  1. Skep ⅔ van die deeg in die voorbereide bak.

Gebruik die agterkant van ’n lepel en smeer die

deeg sodat die meeste van die bak bedek is.

  1. Skep die gaar steak in die gevoerde bak en rangskik

die gesnyde tamatie bo-oor.

  1. Gebruik ’n mes en smeer die oorblywende deeg booor

die tamatie. Dit sal dalk ’n bietjie moeilik wees

omdat die deeg nie noodwendig aan die tamatie sal

kleef nie.

  1. Verf geklitste eier oor die bokant van die deeg en

strooi die papawer- en sesamsaadjies oor (indien

gebruik).

  1. Bak vir ± 30 minute.

 

Uit: Kook saam Kaaps

Koelsoem Kamalie & Flori Schrikker

LAPA uitgewers 2016

0
Tags: ,

Deel hierdie artikel.

Leave A Comment

0